GROTE TREINCONTROLE

Politie heeft handen vol aan overtreders in de trein tussen Winterswijk en Arnhem

Winterswijk
Een trein op het spoor bij Winterswijk. Beeld ter illustratie. Foto: RPW de Jong / Shutterstock

De politie had vorige week vrijdag haar handen vol aan overtreders in de trein. Tijdens een controle op het traject Winterswijk en Arnhem werden 47 zwartrijders beboet in zes uur tijd. Naast de boeteregen heeft de politie drie keer een reisverbod opgelegd. Ook is er iemand aangehouden en werden er twee keer harddrugs aangetroffen.

De politiecontrole werd gehouden in samenwerking met Arriva en Breng. Naast het politiekorps Winterswijk waren ook de politie Doetinchem en politie Zevenaar betrokken bij de actie.

Volgens de politie Winterswijk was de actie nodig vanwege de geweldsgolf in het openbaar vervoer. “Zoals landelijk te lezen is hebben medewerkers van de trein met regelmaat te maken met geweld en vervelend gedrag in hun richting. Daarom sluiten wij als politie graag aan bij dergelijke controles”, aldus de politie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl