ROB DE GROOT VERTREKT

Harry van der Laan aangesteld als voorzitter van spoorvakbond VVMC

Harry van der Laan is de nieuwe voorzitter van spoorvakbond VVMC. Foto: VVMC

Harry van der Laan is aangesteld als nieuwe voorzitter van spoorvakbond VVMC. Na vijftien jaar geeft vertrekkend voorzitter Rob de Groot het stokje aan hem door. Van der Laan zal in zijn nieuwe functie de ruim 5.300 leden van VVMC vertegenwoordigen. Van der Laan was al tweede voorzitter van VVMC.

Van der Laan zegt in een reactie op zijn benoeming dat zijn taken “grote schoenen om te vullen” zijn. “Na wat turbulente jaren heeft Rob de Groot rust en stabiliteit gebracht binnen de VVMC en dat heeft ons geen windeieren gelegd”, aldus Van der Laan.

De nieuwe VVMC-voorzitter heeft zichzelf als taak gesteld om de spoorvakbond verder te laten groeien en uit te bouwen. “Het werken aan een constante verbetering van de huidige arbeidsvoorwaarden en niet te vergeten, het waarborgen van sociale veiligheid voor onze mensen”, zegt Van der Laan.

Machinist

Oud-voorzitter Rob de Groot: “Met Harry van der Laan krijgt de VVMC een bevlogen en betrouwbare voorzitter. Als machinist weet hij als geen ander wat er op de vloer speelt. Als bestuurder weet hij de belangen van onze mensen te behartigen. Ik kijk zelf terug op vijftien bijzondere jaren en draag mijn functie in vertrouwen over.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl