Defecte bovenleiding

NS verwacht hele dag treinhinder voor reizigers tussen Amersfoort en Apeldoorn

Bovenleiding
Door een defecte bovenleiding rijden er sinds zondagavond laat geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn. De NS verwacht dat de problemen nog tot iets na middernacht duren. Foto: Bert e Boer / Shutterstock

NS verwacht dat reizigers tussen Amersfoort en Apeldoorn tot morgenochtend hinder ondervinden van verstoringen. Door een defecte bovenleiding rijden sinds zondagavond geen treinen tussen beide steden.

NS adviseert reizigers van en naar Amersfoort en Apeldoorn om om te reizen via Zwolle en Deventer. Ook wordt aangeraden om de actuele reisinformatie op de kanalen van NS te raadplegen.

Ter hoogte van Hoog Soeren, bij Apeldoorn, moet zo’n tweehonderd meter aan bovenleiding worden vervangen, laat een woordvoerster van ProRail weten. Ze spreekt van een “flinke ravage”. Over de oorzaak is nog niets bekend. “Het is totaal onduidelijk hoe dit komt”, aldus de zegsvrouw.

Problemen

De defecte bovenleiding leidt sinds zondagavond tot problemen voor het treinverkeer. Tussen Amersfoort en Apeldoorn rijden geen treinen. Wel rijden “zeer beperkt” bussen tussen beide plaatsen, meldde de NS dinsdagochtend.

Aanvankelijk werd verwacht dat de problemen in de nacht van maandag op dinsdag iets na middernacht verholpen zouden zijn, maar inmiddels is die verwachting bijgesteld. ProRail en de NS houden er nu rekening mee dat het treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn dinsdagochtend rond 06.00 uur weer kan worden opgestart. Reizigers kunnen tot die tijd onder meer omreizen via Zwolle.

Vorige week woensdag waren er ook al problemen op het traject Amersfoort-Apeldoorn. Omgewaaide bomen op het spoor leidden toen de hele dag tot hinder.

Werkzaamheden

Aanstaande zomer valt station Amersfoort Centraal helemaal buiten het spoorboekje. Vanaf 6 juli tot en met 18 augustus worden het station en het stationsgebied van Amersfoort volledig gerenoveerd.

In eerste instantie zou Amersfoort tijdens de zomerperiode nagenoeg onbereikbaar zijn voor ov-reizigers, maar afgelopen week kwam NS toch met een oplossing. Tijdens de werkzaamheden in juli en augustus kunnen reizigers gebruik maken van omreisroutes. Ook zet NS bussen in op de momenten dat geen treinverkeer mogelijk is.

Auteur: Kenneth Steffers

Bron: ANP / Mobiliteit.nl

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl