Schuldeisers

Busbouwer Van Hool vraagt rechter om uitstel van betaling

Van Hool-bussen. Van Hool

De Belgische fabrikant van bussen en industriële voertuigen Van Hool heeft bij de rechter in Mechelen een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. Het noodlijdende bedrijf hoopt hiermee de continuïteit van de onderneming te waarborgen.

Volgens Van Hool lopen er “constructieve” gesprekken en onderhandelingen met banken, de Vlaamse overheid, werknemers en andere belanghebbenden over een herstelplan.

Eerder deze maand werd bekend dat de bussenbouwer stopt met het maken van bussen in België. Ook neemt het bedrijf afscheid van bijna de helft van zijn werknemers. Meer dan 1.100 banen worden geschrapt.

Van Hool heeft het al jaren moeilijk. Het bedrijf kreeg onlangs een nieuwe klap toen de Vlaamse busmaatschappij De Lijn voor een grote order voor een Chinese concurrent koos. Het bedrijf moest snel ingrijpen om een faillissement te voorkomen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie OVPro / ANP