Onderzoek TurboPro

Goederenvervoer per intercity helpt bij beter benutten treincapaciteit

Intercity Nieuwe Generatie (ICNG)
De Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) Foto: NS

Gecombineerd vervoer van reizigers en goederen op het spoor kan helpen om de vervoerscapaciteit efficiënter te benutten. De invoering daarvan is al mogelijk vanaf 2030, concluderen TU Delft, TNO en Royal HaskoningDHV in een recent verschenen rapport.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group

1 reactie op “Goederenvervoer per intercity helpt bij beter benutten treincapaciteit”

asierts|19.03.24|16:19

Wat is toch die eeuwige obsessie voor het technische systeembegrip ‘capaciteit’? Waarom is daar toch zo ontzettend veel aandacht voor?

Er waarom is er zo ongelofelijk weinig aandacht voor de wensen & beleving van de klant, en de dagelijkse praktijk van de bedrijfsvoering? Noch verladers, noch reizigers zullen kiezen voor theoretische systeembeschouwingen. Die willen gewoon zelf (of hun cargo) snel en betrouwbaar van A naar B voor een goede prijs. DAT is de kern van de zaak.