"PrijsTijd Deals"

NS komt met vroegboekkorting in strijd tegen drukke treinen

Drukte in de trein. Shutterstock, www.hollandfoto.net

De NS komt met een nieuw kortingskaartje voor reizigers zonder abonnement. De kaartjes zijn alleen beschikbaar voor daluren en er geldt: hoe eerder gekocht, hoe hoger de korting. Dat voordeel kan oplopen tot 60 procent.

De kaartjes met vroegboekkorting, die de naam NS PrijsTijd Deals hebben meegekregen, zijn sinds afgelopen vrijdag te koop voor “alle trajecten met voldoende rustige treinen”, zo laat de NS weten. “Deze nieuwe kortingstickets zijn een volgende stap van NS om te experimenteren met korting voor rustige treinen.”

Het nieuwe prijsmodel is de opvolger van het NS Voordeel-ticket, waarmee reizigers de afgelopen twee jaar op drie trajecten korting kregen zolang ze een rustige trein kozen. “Na een succesvolle pilot, willen we op veel meer trajecten ervaring opdoen met de korting. Tegelijk maken we hiermee de trein op een slimme manier goedkoper, zonder dat drukke treinen nog drukker worden.”

Voorlopig is de vroegboekkorting er alleen voor treinen die rijden in de daluren. “Bij een volgende stap willen we de korting verder specificeren op basis van de verwachte drukte in de trein. Daardoor kunnen reizigers bijvoorbeeld ook met korting in rustige treinen buiten de daluren reizen”, meldt NS.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group