Vanaf 16 februari

Bussen vervangen tien dagen treinverkeer tussen Deventer en Zwolle

Zwolle station
Foto: Station Zwolle Andre Muller

Gedurende tien dagen wordt het spoor bij Olst vernieuwd en wordt een niet-beveiligde overgang voorzien van slagbomen en bellen. Daardoor rijden van vrijdagavond 16 tot en met maandag 26 februari op het traject tussen Zwolle en Deventer geen treinen maar bussen, meldt ProRail.

Met de werkzaamheden krijgt het traject een betere treinbeveiliging. Dit zorgt er volgens spoorbeheerder ProRail onder meer voor dat een overweg in Olst, aan de Jan Hooglandstraat, zo’n zeventien seconden minder lang dicht is als een trein vanuit Olst richting Zwolle vertrekt. De overweg is door de werkzaamheden dicht van vrijdagavond 16 februari tot dinsdagavond 22 februari.

De Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO) bij de Oude Allee in Olst wordt beveiligd. Tijdens het plaatsen van de slagbomen en bellen en de overige werkzaamheden rijden er geen treinen van en naar station Olst tot in de vroege ochtend van maandag 26 februari. ProRail raadt reizigers aan gedurende de tien dagen de reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Lees ook:

Auteur: ANP