Opleiding duurt lang

RET rijdt met kortere voertuigen door gebrek aan monteurs

Beeld: Rotterdamse metro
Op de lijnen A en C rijdt de RET de komende tijd met kortere voertuigen Shutterstock, Peter de Kievith

De RET rijdt de komende tijd met kortere metrovoertuigen. Dat komt omdat het Rotterdamse vervoersbedrijf worstelt met personeelstekort in de werkplaats. De maatregel gaat maandag 22 januari in en blijft naar verwachting tot medio mei van kracht.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Laura Houtenbrink

1 reactie op “RET rijdt met kortere voertuigen door gebrek aan monteurs”

Roel Bartlema|26.01.24|12:39

Redacteur Laura Houtenbrink heeft zich niet gerealiseerd wat voor onzin er in de kop boven dit bericht staat. ‘Kortere voertuigen’ komen er alleen als je het middendeel uit de SG3-stellen verwijderd. Als dat al technisch kan, vereist het een heel legertje monteurs. En die zijn er nu juist niet! Nee, hier is sprake van het inzetten van ‘kortere metrotreinen’ (1 enkel stel in plaats van 2 gekoppelde stellen) of ‘kortere metro’s’.