werkzaamheden

Dit weekend en eind januari gewijzigde dienstregeling Schiphol

Station Schiphol
Treinstation Schiphol. Foto ter illustratie. Shutterstock, PixelBiss

Door werkzaamheden is ook in het begin van het nieuwe jaar op sommige momenten de dienstregeling van, naar en via Schiphol aangepast, meldt de NS. In het weekend van 6 en 7 januari en van 13 januari tot en met 4 februari rijden er minder treinen omdat een aantal sporen niet beschikbaar is.

Ook kunnen in die periode treinen drukker zijn, van andere sporen vertrekken of moeten reizigers soms extra overstappen. Dat kan allemaal langere reistijd opleveren. De NS raadt reizigers die via de luchthaven reizen, aan voor vertrek hun reisplanner te checken.

In de weekenden van 20 tot met 22 januari en 3 tot en met 5 februari rijden vanaf zaterdag 04.00 uur tot maandag 02.00 uur geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk en tussen Schiphol en Amsterdam Centraal. Reizigers kunnen dan wel met hun treinkaartje de Amsterdamse metro pakken om over te stappen.

Op zondag 4 februari rijden er ook geen treinen tussen Zaandam en Amsterdam Sloterdijk. De NS zet dan bussen in.

“We vinden het erg vervelend dat onze reizigers hinder ervaren door deze werkzaamheden”, aldus een woordvoerder van de NS. Tot 2028 is ProRail aan het werk om het hele spoor in de Schipholtunnel te vervangen.

Lees ook:

Auteur: Laura Houtenbrink

Bron: ANP

1 reactie op “Dit weekend en eind januari gewijzigde dienstregeling Schiphol”

Pat Rick|05.01.24|09:34

Tot 2028 had men ook aan metrolijn naar Schiphol kunnen werken. Men is te afwachtend en er wordt alleen nog maar over gepraat. Vrijdag 6 weken geleden meldde BNR-verslaggever Edin Mujagić op de radio dat hij 15 jaar geleden dagenlang in China met de trein reisde tussen de steden, en dat die nu allemaal zijn verbonden met HSL. Natuurlijk is dat erg radicaal, maar in Nederland verdienen mensen geld door te praten en niets te doen. De reiziger blijft heeft een duurder OV, maar geen extra service.