Regioraad

Vervoerregio Amsterdam bezorgd over dienstverlening EBS in Zaanstreek

EBS bus
Foto: EBS bus in de regio Den Haag. Beeld ter illustratie. harry_nl

De Vervoerregio Amsterdam is bezorgd over de dienstverlening van vervoerder EBS in de Zaanstreek. Klachten over uitgevallen bussen, vertragingen en aangepaste routes hebben sinds de start van de nieuwe concessie afgelopen zondag geleid tot dreigende boetes vanuit de Vervoerregio Amsterdam.

EBS nam vorige week de vervoerstaak op zich in Zaanstad, waar het eerder al actief was in Waterland en te maken had met problemen door een tekort aan buschauffeurs.

In een brief aan de leden van de Regioraad, vertegenwoordigers van veertien betrokken gemeenten, uit de Vervoerregio Amsterdam haar zorgen. De Vervoerregio kondigt bovendien aan dat EBS beboet zal worden als er bij de start van de overeenkomst tekortkomingen zijn.

“Op dit moment is vooral de onbetrouwbare dienstuitvoering een bron van grote zorgen”, aldus de woordvoerder van Vervoerregio Amsterdam tegenover NH Nieuws. “De vele uitgevallen ritten en de gebrekkige reizigersinformatie moeten wat ons betreft op zeer korte termijn opgelost worden. Voorafgaand aan de boetes eist de Vervoerregio dat EBS snel maatregelen neemt.”

Met het boetebeleid wil de Vervoerregio afdwingen dat EBS de concessie snel en volledig naar behoren uitvoert. “Op dit moment monitoren we alle tekortkomingen. Na de eerste maand van de concessie bepalen we aan de hand van dit overzicht de hoogte van de boete”, voegt de woordvoerder toe.

EBS liet tegenover NH Nieuws weten na de Regioraad met een reactie te komen.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer