Concessie

Arriva zorgt tot 2035 voor busvervoer in West-Brabant

bus Breda
Foto: Bus op station Breda. Beeld ter illustratie. Foto: Flickr.

Arriva blijft ook na 2025 het busvervoer in West-Brabant verzorgen, met elektrische bussen. De provincie Brabant verkoos het bod van Arriva boven dat van Qbuzz, dat zich ook had ingeschreven voor de aanbesteding.

Arriva blijft tot 2035 verantwoordelijk voor het busvervoer in het westen van de provincie, inclusief de lijnen naar Rotterdam en Utrecht. Het bedrijf biedt vanaf 2025 snellere en meer rechtstreekse verbindingen dan nu het geval isl, volgens de provincie komt dat neer op 10 procent meer openbaar vervoer ten opzichte van 2019.

App

Reizigers kunnen straks in één app hun trip plannen, inclusief ritten met zogenoemd flexvervoer. De bussen worden grotendeels gestald en opgeladen in de remise in Breda. Die moet voor 6 juli 2025 klaar zijn, de ingangsdatum van het nieuwe contract.

Gedeputeerde Stijn Smeulders (mobiliteit) kijkt ernaar uit het ov in West-Brabant met Arriva “nog beter” te maken. Regiodirecteur van Arriva Jan Pieter Been is heel blij. “Met deze winst kunnen we het openbaar vervoer in dit gebied met hart en ziel verder ontwikkelen en onze dienstverlening richting de reizigers optimaal organiseren.”

De provincie verwacht dat de gunning eind januari definitief is, na afloop van de bezwaartermijn van zes weken. Daarna moet duidelijk worden hoe de dienstregeling er vanaf 2025 uit gaat zien.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer

Bron: ANP

1 reactie op “Arriva zorgt tot 2035 voor busvervoer in West-Brabant”

Frank van Oosterbosch|14.12.23|19:02

laten we hopen dat het 10 mooie jaren worden