Schipholtunnel

Minder treinen van en naar Schiphol in week voor kerst

Schiphol
Trein vertrekt vanaf station Schiphol naar Parijs. Foto: Flickr.

Treinreizigers moeten komend weekend en van 13 tot en met 19 december rekening houden met minder treinen rondom Schiphol Airport. Dat meldt de NS dinsdag. Spoorwegbeheerder ProRail werkt dan namelijk opnieuw aan het spoor rondom de luchthaven.

Van komende zaterdag tot maandagochtend 05.00 uur rijden tussen Schiphol en de stations Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid en RAI geen treinen, maar worden bussen ingezet. Het is daarom in sommige metro’s van het GVB mogelijk om in te checken met een NS-vervoerbewijs.

Schipholtunnel

ProRail werkt van volgende week woensdag tot en met 19 december aan het spoor in de Schipholtunnel. Op het perron worden de opgangen vernieuwd. Op een aantal sporen kunnen hierdoor geen treinen rijden, waardoor de dienstregeling van en naar de luchthaven wordt aangepast. Hierdoor rijden minder treinen en kunnen treinen drukker zijn dan gewoonlijk. Ook kan dit betekenen dat reizigers langer over hun reis doen door extra overstappen.

Tot 2028 vinden regelmatig werkzaamheden plaats rondom Schiphol Airport omdat ProRail het hele spoor in de Schipholtunnel vervangt.

Lees ook: 

Auteur: Merijn van Merrienboer

Bron: ANP

1 reactie op “Minder treinen van en naar Schiphol in week voor kerst”

Pat Rick|08.12.23|09:12

Zsm de Noord-Zuidlijn doortrekken. Men is te afwachtend en er wordt alleen nog maar over gepraat. Vrijdag 3 weken geleden meldde BNR-verslaggever Edin Mujagić op de radio dat er 15 jaar geleden er al werd gesproken over een metroverbinding tussen zijn Almere met Amsterdam. Want er zijn maar weinig OV-verbindingen. Maar al die tijds is er niets gebeurd, alleen maar rapporten. Bureaus en mensen hebben er veel over vergaderd en er goed aan verdiend maar de reiziger staat in de kou. Dus actie graag!