Werkzaamheden

Perrons op Amsterdam Centraal voor zeven maanden gesloten

Shutterstock - Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Ceri Breeze
Perrons 1 en 2a op station Amsterdam Centraal zijn vanaf aankomende zondag voor zeven maanden dicht, meldt ProRail. De reden hiervoor zijn de geplande verbouwingen om het station toekomstbestendig te maken. Treinen die nu vanaf deze sporen vertrekken, doen dat vanaf zondag vanaf een ander spoor.
De perrons zijn al vanaf donderdag niet te bereiken vanaf de westelijke reizigerstunnel vanwege werkzaamheden aan de centrumkant van de tunnel. Vanaf overige perrons is deze reizigerstunnel wel bereikbaar. Ook blijft de IJzijde van de tunnel open.
Momenteel wordt de westelijke reizigerstunnel gemoderniseerd. Daarvoor moet een deel van de perrons 1 en 2a worden gesloopt en is de tunnel aan de centrumzijde dicht. Reizigers die de stad in moeten, kunnen wel via de andere reizigerstunnels lopen. Die omlooproutes worden met geel-zwarte borden aangegeven op het station.
Naar verwachting gaat de reizigerstunnel halverwege 2024 weer helemaal open. Ook de perrons 1 en 2a zijn dan weer bereikbaar.

Meer ruimte

De werkzaamheden op het station zijn nodig “om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden en meer ruimte voor reizigers te creëren”, aldus ProRail. De verbouwing van het hele station duurt naar verwachting tot 2030, aldus de spoorbeheerder.

Lees ook: 

Auteur: Merijn van Merrienboer

Bron: ANP

2 reacties op “Perrons op Amsterdam Centraal voor zeven maanden gesloten”

Carlo Meijering|05.12.23|08:53

Sinds de aanleg van de noord-zuidlijn zijn ze CS aan het verbouwen. Klaarblijkelijk was dat inzicht toen nog niet aanwezig

Derk Van Dorth|04.12.23|15:51

Meer treinen? Of juist minder omdat de Benelux en alle Eurostar verdreven worden? En hoe zit het met de IC naar Amf?