Dienstregeling

Grensoverschrijdende buslijn Aalten-Bocholt blijvend uitgebreid

Aalten-Bocholt bus
Foto: Duitse bus bij Aalten enkele jaren geleden. Foto ter illustratie Metrophil

Na ruim vijf jaar als proef te hebben gediend, blijft de internationale buslijn tussen Aalten en Bocholt een vast onderdeel van het reisaanbod. Sinds 2021, na een periode van drie jaar stilte, is de bus weer in bedrijf en is recentelijk de dienstregeling uitgebreid met extra ritten in de ochtend en avond.

Voorheen konden reizigers overdag elk uur gebruikmaken van de grensoverschrijdende bus. “De recente uitbreiding van de dienstregeling heeft als doel meer werkenden en scholieren in staat te stellen ’s ochtends en ’s avonds van de bus gebruik te maken”, aldus Jens Dörpinghaus van Stadtbus Bocholt, tegenover Omroep Gelderland.

Jaarlijks maken tussen de 20.000 en 25.000 reizigers gebruik van de bus, voornamelijk bestaande uit Duitse passagiers (twee derde) en Nederlandse reizigers.

Dörpinghaus merkt op dat de bus naar Aalten voor Duitsers een belangrijke verbinding is om verder Nederland in te reizen, met een goede aansluiting op de trein in Aalten. “Je bent met twee uur in Amsterdam”, voegt hij eraan toe.

Groeiend aantal passagiers

Met het oog op het groeiende aantal passagiers blijft de buslijn behouden voor de komende jaren. “We streven naar meer passagiers en zullen ook meer reclame maken voor deze grensoverschrijdende buslijn”, zo tikt de regionale omroep op uit de mond van Dörpinghaus. “Mogelijk kunnen we de dienstregeling in de toekomst nog verder uitbreiden.”

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer