Protestactie

Zitprotest op Amsterdam Centraal ter ondersteuning van de Palestijnse zaak

Amsterdam Centraal
Foto: Amsterdam Centraal. Foto ter illustratie theendup

Een groep demonstranten houdt sinds 18.00 uur een zittende protestactie in de hal van het Centraal Station in Amsterdam om solidariteit te tonen met de Palestijnse zaak. De actievoerders roepen onder andere op tot een staakt-het-vuren en eisen dat Nederland zich hiervoor uitspreekt. Vrijdag vond een vergelijkbare actie plaats op Rotterdam Centraal.

Tijdens de sit-in uiten de demonstranten hun standpunt met leuzen als “Free Free Palestine”, “ceasefire now” en “Israël terrorist”. Ook klinkt de leus “From the river to the sea, Palestine will be free”. Pamfletten worden uitgedeeld, en spandoeken met teksten als “Stop Dutch complicity” en “EU stop genocide” zijn aanwezig.

Hoewel de groep aangeeft niet de intentie te hebben reizigers te hinderen, veroorzaakt de combinatie van de zittende demonstranten, toeschouwers en de avondspitsdrukte opstoppingen in de hal, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse. De politie is aanwezig en houdt toezicht op de actie.

De groep demonstranten bestaat uit individuen betrokken bij diverse sociale bewegingen en organisaties. In de komende dagen plannen ze “sit-ins” op verschillende treinstations in Nederland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer

Bron: ANP