Beveiliging

Besluit over Eurostar nog in de lucht na second opinion

Amsterdam, 26 oktober 2020 In de terminal voert De Koninklijke Marechausssee doet samen met de Britse Bordere Force een paspoortcontrole uit. Foto: Ministerie van Defensie. Foto: Ministerie van Defensie.

Er is nog geen besluit genomen over Eurostar en het beveiligd kunnen blijven vertrekken van Amsterdam Centraal gedurende de verbouwing van het station. Maandag werd het rapport van het Zwitserse bureau SMA besproken door alle betrokken partijen, maar dat leverde nog geen witte rook op. “De partijen praten volgende week verder”, aldus Susanne Uilenbroek, woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jeroen Baldwin

1 reactie op “Besluit over Eurostar nog in de lucht na second opinion”

Tjeerd van Rij|02.11.23|13:17

Wordt ook onderzocht of Utrecht Centraal wel mogelijkheden biedt, zolang Amsterdam-C en -Zuid verbouwd worden? Ruim station en het knooppunt voor NL.