Busworld 2023

Tribus onthult innovaties op Busworld Europe 2023

Tribus
Foto: Tribus staat op Busworld 2023. Tribus

Tribus, een toonaangevende innovator in de personenvervoersindustrie, presenteert dit jaar op de Busworld Europe 2023 een reeks  innovaties die invloed hebben op het openbaar vervoer. Busworld staat bekend om het introduceren van de nieuwste ontwikkelingen in de bus- en transportsector, en Tribus zal hier de langverwachte E-Civitas Economy Lagevloersbus, het TriflexAIR 2.0 Vloersysteem en een geavanceerde Passenger Safety Check onthullen.

Een hoogtepunt van de Tribus-presentatie is de introductie van de E-Civitas Economy Lagevloersbus. Deze elektrische bus is speciaal ontworpen voor efficiënt openbaar vervoer in stedelijke gebieden en combineert een lichtgewicht constructie met milieuvriendelijke elektrische aandrijving. Hiermee zet de E-Civitas Economy nieuwe maatstaven voor duurzame en efficiënte stedelijke mobiliteit. De verwachting is dat deze bus eind 2024 operationeel zal zijn.

Verbeterde Reiservaring

Tribus introduceert ook het TriflexAIR 2.0 vloersysteem dat is ontworpen om de reiservaring aan boord voor zowel passagiers als chauffeurs te verbeteren. Dit veelzijdige vloersysteem, speciaal ontworpen voor M1-categorie bussen, combineert een lichtgewicht constructie met opmerkelijke veelzijdigheid. Het draagt niet alleen bij aan de algehele gebruikerservaring, maar bevordert ook brandstofefficiëntie en vermindert emissies.

Verhoogde Veiligheid

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Tribus en dat wordt weerspiegeld in hun revolutionaire draadloze signaleringssysteem. Dit systeem, geïntegreerd in het TriflexAIR 2.0 vloersysteem, detecteert de aanwezigheid van passagiers, controleert het gebruik van veiligheidsgordels en zorgt voor een veilige positionering van rolstoelgebruikers. Een handig display naast de bestuurder geeft real-time statusupdates voor elke zitplaats en rolstoel, wat resulteert in een veiligere reiservaring voor alle passagiers.

Ontworpen Comfort

Naast deze innovaties presenteert Tribus ook hun kenmerkende TriflexAIR-stoelen, die het resultaat zijn van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling om het ultieme te bieden op het gebied van passagierscomfort en ergonomie. TriflexAIR-stoelen zijn eenvoudig te bedienen, lichtgewicht en kunnen naadloos worden geïntegreerd met het TriflexAIR vloersysteem. Tribus Group kijkt uit naar de ontmoeting met professionals uit de branche, belanghebbenden en enthousiastelingen op Busworld, waar deze innovaties van dichtbij kunnen worden bekeken en ervaren.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Tribus