zestienjarige jongen

Nieuwe aanhouding voor mishandeling in tram Den Haag

Aanhouding
Foto: Politie houdt zestienjarige jongen aan voor mishandeling in Tram. Foto ter illustratie. Andrey Mihaylov

De politie heeft een nieuwe verdachte aangehouden voor de mishandeling van een man in een tram in Den Haag op 8 september. Het gaat om een zestienjarige jongen uit Leiden. Hij is woensdag opgepakt en “de rechter heeft vrijdag beslist dat hij nog langer in voorarrest moet blijven”, meldt de politie.

In de tram ter hoogte van de Jurriaan Kokstraat in Scheveningen werd de man mishandeld na een conflict. Het is onduidelijk waar dat over ging. Op beelden die op sociale media circuleren is te zien dat meerdere mensen hem schoppen en slaan. Ook lijkt iemand op de beelden een stekende beweging in de richting van de man te maken.

Eerder hield de politie twee meisjes van zestien jaar, een van zeventien en een vrouw van negentien aan, alle vier uit Den Haag. De 19-jarige verdachte is vrij. De drie anderen zitten ook niet meer vast. Ze zijn voorgeleid en hun voorarrest is onder voorwaarden geschorst.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer