personeelstekort

Arriva organiseert proefritten met instructeurs om buschauffeurs te werven

Arriva organiseert open dagen om buschauffeurs te werven
Naast de proefrit, kunnen deelnemers op de open dagen in gesprek gaan met instructeurs en eventuele toekomstige collega’s

Arriva organiseert in september en oktober open dagen in de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant. Dit om mensen enthousiast te maken voor het vak van de buschauffeur. Geïnteresseerden mogen in het bijzijn van een instructeur een proefrit maken in een bus en krijgen informatie over de werkzaamheden.

“Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden, maar is het er nooit van gekomen? Of heb je altijd al eens in een bus willen rijden en zou je graag meer te weten willen komen over het beroep?”, luidt de oproep van Arriva.

Naast de proefrit, kunnen deelnemers op de open dagen in gesprek gaan met instructeurs en eventuele toekomstige collega’s. Onder andere over hun ervaringen, de opleidingsmogelijkheden en het salaris.

Opleiding

De eerste open dag heeft al plaatsgevonden op 16 september in Tilburg. Ook op andere data in september en oktober organiseert Arriva nog open dagen in Zuid-Holland en Noord-Brabant. Dat er gekozen is voor deze twee provincies staat los van het landelijke personeelstekort. “Arriva breed kunnen we nieuwe chauffeurs gebruiken, dus het is niet gericht op één gebied”, zegt een woordvoerder van Arriva.

Hoe de precieze opleiding is vormgegeven, verschilt wel per regio. “We hebben in de regio’s Noord-Nederland en West-Nederland een eigen lesbus, waar Arriva-collega’s met een instructeursbevoegdheid de studenten opleiden. In regio Oost hebben we een samenwerking met het ROC van Twente. Daar hebben we een BBL Chauffeursklas, waar studenten, op kosten van Arriva, worden opgeleid door docenten van het ROC”, aldus de woordvoerder.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Else Van Andel

Bron: RijschoolPro