Vertraging

Minder treinverkeer rond Schiphol door storing

Schiphol
Trein vertrekt vanaf station Schiphol naar Parijs. Foto: Flickr.

Van en naar Schiphol rijden woensdagochtend veel minder treinen door een sein- en wisselstoring. Dat meldt de NS op de eigen website. Eerder woensdagochtend trof een sein- en wisselstoring al het traject tussen Almere Centrum en Leiden Centraal, waardoor het station op Schiphol ook werd geraakt.

De storing treft verbindingen van en naar onder meer Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Amersfoort Centraal en Lelystad Centrum. De verwachting is dat de problemen rond 10.15 uur zijn verholpen.

Eerder woensdagochtend zorgde een sein- en wisselstoring ook voor minder intercity’s tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal. Deze storing duurt nog voort en levert treinreizigers tot vijftien minuten extra reistijd op. Ook deze problemen zijn naar verwachting rond 10.15 uur voorbij.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP

1 reactie op “Minder treinverkeer rond Schiphol door storing”

Pat Rick|06.09.23|12:35

Zijn MRA en de regio van plan om de gevoeligheid van de cruciale verbinding met Schiphol zo te laten tot na 2030? En reizigers te laat bij hun vlucht te laten komen door deze steeds weer terugkomende de problemen van ProRail? En dus afhankelijk te blijven van ProRail dat zijn zaakjes maar niet op orde krijgt? Extra waarborgen door het doortrekken van de N/Z-lijn zijn zeker geen overbodige luxe, maar moeten zsm worden gerealiseerd!