Franse Alpen

Dagenlang geen treinen tussen Frankrijk en Italië door rotslawine

Rotslawine in de Franse alpen
Foto: De Maurienne-vallei in de Franse alpen waar de rotslawine plaatsvond. Foto ter illustratie Maurienne-vallei in de Franse alpen

Tussen Frankrijk en Italië rijden tot in ieder geval donderdag geen treinen als gevolg van een rotslawine in de Maurienne-vallei in de Franse alpen, vlak bij de grens met Italië. Ook is een aantal wegen geblokkeerd.

Op het spoor en de wegen liggen sinds zondag rotsen met een volume van 700 kubieke meter. Een veiligheidsbarrière kon de rotsen niet tegenhouden. Volgens de Franse transportminister Clement Beaune wordt er alles aan gedaan om het spoor en de wegen zo snel mogelijk weer toegankelijk te maken voor verkeer.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer