Werknemers

Werkgevers en vakbonden bereiken onderhandelingsresultaat voor pensioenregeling

CNV
Logo van vakbond CNV. Beeld ter illustratie. Foto: Dutchmen Photography

Vakbonden CNV en FNV Spoor en werkgevers zijn het eens geworden over een onderhandelingsresultaat voor Rail en OV. Deze is gebaseerd op de nieuwe pensioenwetgeving. De leden van CNV Vakmensen worden hier maandag verder over geïnformeerd, stelt de vakbond in een persverklaring.

Volgens CNV-onderhandelaar Ike Wiersinga hebben de cao-partijen bewust gekozen voor de variant van een solidaire pensioenregeling. “Die regeling sluit aan bij wat onze leden willen: samen beleggen en samen de risico’s delen, met een solidariteitsreserve om eventuele financiële tegenvallers op te vangen”, aldus Wiersinga.

Wiersinga is tevreden over wat op tafel ligt. “Het pensioenfonds staat er momenteel goed voor. Zoals het er nu uitziet, zal het betekenen dat iedereen er waarschijnlijk op vooruit gaat”, luidt haar statement.

Het Pensioenfonds Rail en OV, waaronder alle (oud-)werknemers vallen die op het spoor en in het openbaar vervoer werken of hebben gewerkt, is een van de eerste die de overstap maakt naar een nieuwe pensioenregeling.

FNV Spoor laat weten dat in september verder wordt gesproken met leden over het onderhandelingsresultaat.

Auteur: Merijn van Merrienboer