Zomerperiode

Syntus Utrecht past dienstregeling eerder aan door personeelstekort

Bus Syntus Utrecht
Bus Syntus Utrecht. Foto: ProMedia

Syntus Utrecht moet door personeelstekort de dienstregeling vanaf 4 juni omgooien. Door de dienstregeling aan te passen gaat de vervoerder er van uit een betrouwbare dienstregeling te kunnen rijden, meldt de busvervoerder op de website. 

Een van de aanpassingen in de dienstregeling is dat ritten die normaalgesproken alleen in de algemene zomervakantie niet rijden, nu al per 4 juni vervallen. Ook gaat de busvervoerder in die periode kleinere bussen inzetten.

De andere wijzigingen in de dienstregeling zien er als volgt uit: op lijn 70 van Hilversum naar Amersfoort vervallen tussen 09.00 uur en 15.00 uur een aantal ritten tussen Amersfoort en Soestdijk Noord. In plaats van ieder kwartier rijden de bussen hier ieder half uur. Op lijn 202 van Amersfoort naar Utrecht Science Park rijden rijden in de spits minder bussen. Het aantal van acht ritten in de spitsuren wordt teruggeschroefd naar vijf.

Kleine bussen

Op een aantal buslijnen waar normaal grote bussen rijden, zet de busvervoerder tussen 4 juni en 19 augustus kleinere bussen in. Dat gebeurt op de volgende lijnen: lijn 3/4/5 richting Woerden, lijn 87 van De Klomp richting Veenendaal (alleen op zaterdag), lijn 195 van Benschop naar IJsselstein (alleen in het weekend), lijn 202 van Amersfoort naar Utrecht Science Park (alleen in het weekend), lijn 280 van Veenendaal naar Rhenen (alleen in het weekend), lijn 381 van Zeist naar Driebergen en lijn 821 Mijdrecht.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer