Feyenoord

NS: ‘Mijd maandag Rotterdam’

mensenmassa kampioenschap Feyenoord 2017
Fans van Feyenoord bij de fontein op het Hofplein. De Rotterdammers zijn na achttien jaar weer kampioen van de eredivisie. ANP / Marten van Dijl

De NS adviseert reizigers maandag niet met de trein naar Rotterdam te komen, tenzij ze voor de huldiging van Feyenoord komen. De spoorvervoerder verwacht ‘heel veel drukte’ van voetbalsupporters en roept andere reizigers daarom op niet de trein te pakken. 

Feyenoordfans verwachten dat de club een dag eerder landskampioen wordt in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in De Kuip. Eerder liet de NS al weten maandag meer en langere treinen in te zetten rond Rotterdam. De spoorwegorganisatie raadt reizigers ook aan voor vertrek op de reisplanner te kijken.

In de stad rijden meer metro’s tussen 09.00 uur en 16.00 uur, heeft vervoerder RET eerder al aangegeven. Omdat het centrum die dag afgesloten is, moeten reizigers rekening houden met omleidingen rond de Coolsingel en het Hofplein.

Ook de gemeente Rotterdam en de politie verwachten maandag bij de huldiging veel supporters. Als Feyenoord zondag wint, vindt die plaats op het stadhuis aan de Coolsingel om 12.00 uur. Supporters kunnen al terecht op de Coolsingel vanaf 09.00 uur.

Lees ook: 

Auteur: Merijn van Merrienboer

1 reactie op “NS: ‘Mijd maandag Rotterdam’”

Jan Willem Fortuin|12.05.23|16:48

Watdom dat NS adviseert NIET met de trein naar Rotterdam te komen. Wat dom dat NS blijkbaar te laat inspeelt met verplaatsing van materieel om iedereen op de dag van de huldiging te vervoeren. Weer een trein gemist?