Personeeltekort

NS gebruikt carnaval om personeel te werven: “Werk mee aon ’n bereikbaor Nederland”

NS hoopt personeel te werven tijdens het carnaval. Foto: NS.

De Nederlandse Spoorwegen grijpt het carnaval deze week aan om nieuw personeel te werven. De vervoerder heeft een speciale website opgezet in het Brabantse dialect: KomdegijwerkenbijNS.nl. De NS hoopt het dringende personeelstekort hiermee op te lossen die impact heeft op de dienstregeling voor komend jaar

Op de speciale website van de NS staat uitleg over de verschillende functies binnen het bedrijf en daar staan ook de vacatures bij. Bij de stationsmedewerker staat bijvoorbeeld “Ge krijgt duzende reizigers over de vloer en iederen dag ziede nieuwe gezichte. Die drukte gift jou energie!”

Naast de wervingsactie is de spoorvervoerder nog meer actief tijdens het carnaval. Zo reden in het weekend extra nachttreinen tussen Breda en Rotterdam en kregen reizigers met een carnavalsembleem gratis chips van NS-medewerkers.

Lees ook:

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.