Onderzoek

Spitsmijden mislukt: ‘We werken allemaal op dezelfde dag thuis’

Drukte in de trein door personeelstekort NS. Foto: ANP/Jeroen Jumelet.

Spitsmijden. Dat woord is tijdens de coronapandemie in allerlei bestuursplannen verschenen. Op papier klinkt het perfect: vervoerders rijden niet met lege treinen, bussen en trams. Ook reizigers zitten niet als sardientjes opgehoopt in een trein tijdens een rondgaand virus. De papieren werkelijkheid is alleen geen realiteit. Reizigers reizen nu juist meer in spits dan ooit, blijkt uit onderzoek van TU Delft en NS. Een gemiste kans volgens universitair hoofddocent Niels van Oort. “De verspitsing is juist alleen maar toegenomen.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

1 reactie op “Spitsmijden mislukt: ‘We werken allemaal op dezelfde dag thuis’”

asierts|19.10.22|12:11

… en zo blijkt voor de zoveelste keer dat strategisch-academisch-sltheoretisch-modelmatig beleids- en bestuursgeneuzel slechts is wat het is.
De realiteit, DAAR moet het gebeuren.

Maar daar gebeuren steeds weer hele andere dingen. Een ongelofelijk groot personeelstekort, uitval, storingen, overwegongelukken en klanten die het liefst het totale OV, ipv het op congressen bewierookte spitsmijden…