Nieuw hoofdkantoor

Ebusco bouwt bussen in Franse Renault-fabriek

Nieuwe elektrische Ebusco 2.2 van Connexxion (bron: Ebusco)
Elektrische Ebusco 2.2 van Connexxion (bron: Ebusco) Ebusco

De Nederlandse fabrikant van elektrische bussen Ebusco gaat ruimte leasen in het Renault complex in Cléon. Ebusco gaat rond de 10 miljoen euro investeren in het ombouwen van de autofabriek. De Franse vestiging moet eind 2023 volledig operationeel zijn en een aanvangscapaciteit hebben van 500 bussen per jaar.

Ebusco heeft het Renault Cléon terrein gekozen als nieuwe locatie voor zijn Franse hoofdkantoor en productiefaciliteit. De locatie kwam beschikbaar na een strategische verschuiving waarin Cléon enkel 100% elektrische voertuigen gaat produceren. Hierdoor ontstaat er een nieuw ecosysteem dat gericht is op voortdurende innovatie. Ebusco zal hieraan bijdragen met zijn ervaring in elektrificatie van het openbaar vervoer en kennis op het gebied van lichtgewicht toepassingen in zijn unieke bus design.

Metropole Rouen heeft Ebusco als nieuwe huurder van de Cléon-site warm onthaald en alle publieke partners (Staat en Gewest Normandie) gemobiliseerd om de beste voorwaarden te scheppen voor een partnerschap op lange termijn ten behoeve van innovatie en werkgelegenheid in de regio.

Strategische markt

Peter Bijvelds, CEO van Ebusco, licht toe: “Frankrijk vertegenwoordigt de grootste busvloot in Europa en is daarom een strategische markt voor de ontwikkeling van Ebusco. Met deze nieuwe lokale productiefaciliteit willen we onze service aan onze bestaande Franse klanten verbeteren en verdere tractie verwerven bij nieuwe Franse transport autoriteiten”.

De bussen van Ebusco rijden momenteel in meerdere landen in Europa, waaronder in grote steden als
Amsterdam, Frankfurt, en München.

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.