Treinverkeer van en naar België ingeperkt

Intercity Brussel via Breda
Foto Marieke

Het coronavirus heeft ook z’n weerslag op het internationaal treinverkeer. Sinds vrijdag 20 maart rijdt de Intercity Brussel elk uur alleen nog tussen Rotterdam Centraal en Antwerpen Centraal, met tussenstops in Breda en Noorderkempen. Alle Eurostar-treinen van en naar Nederland zijn donderdag komen te vervallen. Ook het treinverkeer naar Duitsland en Frankrijk ondervindt hinder.

Reizigers moeten met binnenlandse treinen reizen tussen Brussel en Antwerpen en tussen Rotterdam en Amsterdam. Deze trein komt in plaats van de Intercity Amsterdam-Brussel.

De overheid raadt niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland af, maar in het grensgebied bij Breda en Antwerpen wonen veel mensen die over de grens wonen en werken. Met de internationale intercity tussen Rotterdam, Breda en Antwerpen blijft het mogelijk de noodzakelijke reizen in het grensgebied te maken.

Speciaal formulier

Alle Eurostar-treinen van en naar Nederland zijn vervallen sinds 19 maart. Er rijdt slechts een zeer beperkte treindienst tussen Brussel en Londen. Het is onbekend hoe lang dit gaat duren. Ook het treinverkeer tussen Duitsland en Nederland is ingedikt. In de bistro aan boord van de ICE treinen is uitsluitend take away-catering aanwezig.

Er rijden nog enkele Thalys-treinen, maar alleen mensen die een geldige reden hebben, mogen daar gebruik van maken. Daarvoor is een speciaal ondertekend Frans formulier nodig. Meer informatie is te vinden op de sites van de NS en de NMBS.

OVPro houdt een dossier bij met alle artikelen over de coronacrisis en het OV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.