Transports Publics verandert naam in European Mobility Expo

De Franse vakbeurs Transports Publics heet vanaf dit jaar European Mobility Expo. De openbaar vervoer-sector heeft in het laatste decennium ingrijpende veranderingen ondergaan. Er is nog steeds ruimte voor traditionele spelers, maar hun rol is veranderd en er zijn ook verschillende nieuwe marktpartijen opgekomen. De naamsverandering moet helpen om aan al die spelers ruimte te bieden.

De European Mobility Expo vindt in 2020 plaats van 23 tot en met 25 juni in Parijs. De beurs wordt georganiseerd door de GART, de Franse Vereniging van Openbaar Vervoer Autoriteiten en de UTP (Franse Unie van Openbaar Vervoer en Spoorwegen). De afgelopen jaren bezocht een delegatie uit de Nederlandse OV-sector deze beurs om te leren van ervaringen uit het buitenland.

Beurs

Bezoekers krijgen toegang tot een internationale vakbeurs met circa 250 exposanten, waarbij valt te denken aan fabrikanten, OV-organisaties, energieleveranciers, ingenieursbureaus, reisinformatie-toeleveranciers en start-ups. Daarnaast kunnen de bezoekers deelnemen aan conferenties, rondetafelgesprekken en debatten. Zowel Franse als Europese deskundigen gaan samen het gesprek aan over onder andere de energietransitie, Mobility as a Service, concurrentie op de spoormarkt, veiligheid en werkgelegenheid.

Daarnaast worden er ook weer enkele medewerkers in de OV-sector in het zonnetje gezet door middel van verschillende uitreikingen. Zo wordt een start-up tijdens de EuMo Expo beloond tijdens de Smart Move Challenge. De start-up zal ondersteuning krijgen om de ontwikkeling te versnellen. The Talents of Mobility Awards zullen opmerkelijke mannen en vrouwen uit de sector eren en de meest innovatieve exposanten mogen eveneens op een prijs rekenen. Twee jaar geleden waren hiervoor twee Nederlanders genomineerd.

Hamburg

Net als voorgaande jaren staat een wereldstad centraal. Ditmaal is gekozen voor Hamburg, een van de grootste steden van Duitsland. Hamburg mag als eregast fungeren, omdat het de laatste jaren verschillende innovatieve oplossingen heeft bedacht op het gebied van mobiliteit. Tijdens een conferentie zullen afgevaardigden van Hamburg hun ervaringen delen en mobiliteitsprojecten presenteren.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.