GVB vernieuwt mobilofoon-communicatie voor OV-personeel

Tramlijn 13, GVB, tram

GVB gaat de mobilofoon-communicatie voor het OV-personeel vernieuwen. Daarvoor ondertekende de stadsvervoerder een contract met KPN voor de duur van tien jaar. KPN verzorgt op dit moment ook al de mobilofoon-communicatie voor GVB. Het nieuwe contract betreft een nieuwe vorm van mobilofooncommunicatie, het zogeheten MOBNEXT.

MOBNEXT is gebaseerd op het systeem TETRA, een digitale trunking-techniek, waardoor optimaal radioverkeer voor zowel spraak- als datacommunicatie mogelijk is tussen mobilofoons en portofoons onderling en naar de meldkamer. KPN biedt deze dienstverlening samen met Entropia Digital aan.

Veiligheid reizigers

“Mobilofooncommunicatie is voor de bedrijfsvoering van GVB van essentieel belang”, zegt Karel van Gils, directeur Techniek van GVB. “Het is de schakel tussen de centrale verkeersleiding en de GVB-medewerkers in en op de voertuigen en op straat: bestuurders van metro, tram en bus, schippers op de veren en de medewerkers die zorgen voor de veiligheid van de bijna 750.000 GVB-reizigers per dag.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.