‘Open Data’ – voorvechter wint prijs Railforum

311661dStefan de Konink; digitale pionier, voorvechter van Open Data en voorzitter van Stichting Open Geo is de winnaar van De Blije Reizigers Prijs van Railforum.

Zonder dat er landelijke publiciteit aan gegeven wordt, ontstaan verbeteringen die het reizen voor de reiziger prettiger maken.

Deze succesvolle verbeteringen in het OV verdienen landelijke aandacht en dat was reden voor Railforum om reizigers en medewerkers van ov-bedrijven te vragen goede initiatieven te melden.

Voor slimmer reizen, met actuele data en multimodaal, neemt de ontwikkeling van apps een vlucht.

Al deze apps kan men bouwen doordat de data steeds meer ter beschikking komt.

Volgens de jury is Stefan de Konink van Stichting Open Geo daar hèt symbool van. OpenGeo beheert één van de NDOV-loketten waarmee OV-data wordt gedistribueerd. Het andere loket wordt beheerd door 9292.

Stefan de Konink won van nog twee genomineerden voor de prijs, te weten het project van HTM die via hoteliers anonieme OV-chipkaarten op gebruikersvriendelijke wijze ter beschikking stelt aan hotelgasten zodat zij zorgeloos met het Nederlandse OV kunnen reizen.

En de SocialCoupé, als initiatief van 2 studenten waarmee zij, samen met NS, laten zien dat reizen een ideale plek kan zijn voor leuke ontmoetingen en zo het reizen plezieriger maakt.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.