Onderzoek naar parkeerproblemen in woonwijken

De actualiteitenrubriek EénVandaag en de ANWB doen samen een online onderzoek naar de parkeerproblemen in woonwijken. In welke wijken bestaan de parkeerproblemen, wie hebben er last van en wat zijn de gevolgen ervan?

Parkeerproblemen in woonwijken zijn al jaren één van de grootste ergernissen van bewoners. Er ontstaan onveilige situaties, groenstroken en speelterreintjes worden opgeofferd en er groeien irritaties die weer leiden tot conflicten tussen buurtbewoners. Door schaarse parkeerplaatsen verhuist het probleem vaak van de ene naar de andere buurt, aldus de ANWB die verwacht dat het parkeerprobleem zal in de toekomst groter worden. Veel wijken zijn gebouwd in een tijd dat een auto een schaars vervoermiddel was. Terwijl de verwachting is, dat het autobezit per huishouden zal blijven groeien.
Wie zelf parkeerprobelemen in de wijk ervaart, wordt uitgenodigd mee te doen aan het onderzoek. De vraag is namelijk of het parkeren van auto’s ook leidt tot aantasting van de leefbaarheid van een woonwijk.
Dat kan leiden tot vragen zoals:
– Heeft u last van onveilige situaties bij u in de wijk?
– Staan er voortdurend auto’s dubbel geparkeerd?
– Vindt u dat uw buurt daardoor aan het verloederen is?
– Bent u wel eens betrokken geraakt bij een conflict over een parkeerplaats?
– En hoe beoordeelt u genomen maatregelen om het probleem te verminderen en heeft u misschien zelf ideeën om het probleem op te lossen.
Men kan meedoen aan het onderzoek via www.eenvandaag/parkeren. Het onderzoek loopt van 26 maart tot medio mei 2009.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.