Gewichtsbeperking

Te zware vrachtwagens maken toch veelvuldig gebruik van brug in A7

Beeld: vrachtwagen bij A7
Een vrachtwagen op de brug in de A7. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / OlafKraak.

Op de brug in de A7 bij Purmerend rijden te veel en te zware vrachtwagens, zo meldt Rijkswaterstaat. Op de brug is een gewichtsbeperking ingesteld omdat de steunpunten niet sterk genoeg meer zijn. Handhavingsacties halen tot nu toe niks uit. Als er niets verandert, volgt er mogelijk een algeheel vrachtwagenverbod.

Tot en met augustus van dit jaar werkt Rijkswaterstaat aan de brug om hem te versterken. Eind dit jaar moet zwaar verkeer weer over de brug kunnen rijden, maar tot die tijd mogen voertuigen niet zwaarder dan 25 ton zijn. Vrachtwagenchauffeurs houden zich daar tot dusver echter niet aan, blijkt uit metingen.

“Uit de meetgegevens blijkt dat er dagelijks honderden te zware vrachtwagens over de brug rijden”, zo schrijft Rijkswaterstaat op haar website. “Handhaving en het uitdelen van bekeuringen door de politie en een oproep van Transport en Logistiek Nederland aan al haar leden heeft nog niet geleid tot het gewenste resultaat.”

Als de situatie op de brug niet snel verbetert, is een volgende maatregel het instellen van een verdere gewichtsbeperking of een algeheel vrachtwagenverbod, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Laura Houtenbrink