Drukte

NS zet geen langere treinen in tijdens werkzaamheden brug A7 Purmerend

De brug van de snelweg A7 over het Noordhollandsch kanaal moet worden hersteld. ANP/HollandseHoogte/OlafKraak

De NS zet geen langere treinen in gedurende de vijf maanden dat Rijkswaterstaat werkt aan de brug in de A7 bij Purmerend. De vervoerder verwacht dat de treinen die nu al langs Purmerend komen voldoende ruimte bieden om alle reizigers op te vangen die voor de trein kiezen in plaats van de auto.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om indien mogelijk tussen april en september thuis te werken. Ook carpoolen en het openbaar vervoer worden aangemoedigd. Zo moet er ruimte op de weg blijven voor mensen die geen andere optie hebben dan met de auto reizen, is het idee. Om ov-gebruik te stimuleren stelt Rijkswaterstaat tijdens de werkzaamheden gratis NS-kortingskaarten beschikbaar.

Per uur komen er twee sprinters langs Purmerend en in de spits stopt de intercity tussen Enkhuizen en Amsterdam Centraal daar ook, vertelt een woordvoerder van de NS. In de ochtendspits gaat het om de trein die uit de richting Enkhuizen komt, in de avondspits maakt de intercity uit de richting Amsterdam een extra stop. De woordvoerder zegt dat de vervoerder de situatie blijft monitoren. “Mocht er een run op de gratis abonnementen komen, kan het zijn dat we reizigers zullen oproepen om gebruik te maken van alle treinen en niet alleen de spits-intercity.”

Op 5 april begint Rijkswaterstaat met het versterken van de brug over het Noordhollandsch Kanaal. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 1 september. Weggebruikers moeten rekening houden met versmalde rijstroken en een lagere maximumsnelheid. De extra reistijd kan oplopen tot een uur. Met name tijdens de ochtend- en avondspits zal de hinder groot zijn, verwacht Rijkswaterstaat.

Auteur: Redactie OVPro / ANP

1 reactie op “NS zet geen langere treinen in tijdens werkzaamheden brug A7 Purmerend”

Ben de Koning|29.03.24|21:47

De NS ten top. De treinen in de spits puilen nu al uit, als je al geluk hebt, dat je je nog naar binnen kunt wurmen. Veevervoer. Hoe simpel kan het zijn om nog een paar extra coupés er aan te hangen? Neem het openbaar vervoer. What a joke! De bussen rijden ook nog eens minder vaak, vanwege het tekort aan chauffeurs.