Voetgangerbeleid

Vijfenzeventig doden per jaar, toch geldt val op straat niet als verkeersongeval

Beeld: twee oudere mensen wandelen in Soest
Veel van de valongevallen met ernstig letsel als gevolg zijn oudere mensen Shutterstock, ingehogenbijl

Jaarlijks sterven naar schatting ongeveer 75 voetgangers na een val op straat. Veel van hen zijn ouderen. Na een botsing met een andere verkeersdeelnemer overlijden minder voetgangers dan bij een eenzijdig valongeval. Toch maakt deze laatste categorie ongevallen geen onderdeel uit van de officiële verkeersongevallencijfers van de overheid. Volgens experts moeten dit soort ongelukken dan ook beter geregistreerd en aangepakt worden.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink