Blauwe tegel

Fietsenverhuurbedrijf wint slechtste slogan van 2023

Fiets
Foto ter illustratie Foto: Shutterstock/RossHelen

De titel Slechtste Slogan 2023 gaat naar fietsenverhuurbedrijf Tuut Tuut, met ‘Put the fun between your legs’. De winnaar kreeg 21 procent van de stemmen. De tweede plek is voor Rijkers Naaimachinespecialist, met ‘Have a naai’s day!’. Met ‘Everything for stuffing your pussy!’ belandde kattenspeciaalzaak 4Cats op plek drie.

De jury van het platform SlechteSlogans.nl had tien kanshebbers uitgekozen waar het publiek op kon stemmen. In totaal brachten in december 5820 stemmers 8987 stemmen uit. De winnaar krijgt een Blauwe Tegel. Volgens het platform zijn slechte slogans vaak wat ranzig, met woordspelingen.

Niet in de prijzen vielen onder meer ‘Wij zijn uw rouwvast!’ (Hakkenberg Uitvaartzorg); ‘Freeselijk goed werk, verdraaid leuke collega’s!’ (GAB metaal) en ‘We Whisky you a Sherry Christmas’ (Drankdozijn.nl).

Vorig jaar won de slogan ‘Maak van uw kruis geen punt, kom naar Het Kruispunt’ van bekkenfysiotherapiepraktijk Het Kruispunt in Heemskerk. In 2021 was de slechtste slogan van Benny’s Vleesservice in Nijmegen, met ‘Mijn ballen wegen 130 gram!!’. Meer winnaars: ‘We doen wel vrouwen maar knippen ze niet’ (van een kapper); ‘Zit je haircut’ (ook van een kapper) en ‘Een timmer timmert, een tandarts boort, maar wij zitten lekker in Velsen Noord’ (van een aannemer).

In de ruim twaalf jaar dat platform Slechte Slogans bestaat, zijn zo’n 2500 slogans binnengekomen via e-mail en sociale media. Mensen komen ze in het dagelijks leven tegen op vrachtwagens en bestelbusjes, of op verpakkingen en reclameborden. Het meedoen aan de verkiezing legt de ondernemers geen windeieren, aldus het platform.

Lees ook:

Auteur: Laura Houtenbrink

Bron: ANP