parkeerbeleid

Den Helder hoopt begroting te spekken met betaald parkeren

Een sloot in Den Helder
Den Helder. Foto ter illustratie Shutterstock, Anney_Lier

Den Helder wil betaald parkeren herinvoeren in de binnenstad. Op die manier wil het gemeentebestuur structureel 400.000 euro binnenhalen voor de meerjarenbegroting van de stad. Ondernemers zijn hiertegen, omdat dit in hun ogen winkelbezoek afschrikt.

Ralph Artz, van de Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad, is het niet eens met het parkeerplan. “De stad is prachtig in ontwikkeling; het stadscentrum wordt super aangepakt, de leegstand wordt minder. Het is zo zonde”, vertelt hij aan NH Nieuws. “Juist nu de binnenstad weer een beetje opkrabbelt, gaan ze betaald parkeren invoeren.”

In 2026 moet het betaald parkeren weer ingaan in de binnenstad van Den Helder. Het doel is de begroting zoveel mogelijk sluitend te krijgen. Hoeveel dat de bezoekers gaat kosten, is nog niet duidelijk. “Als ze het doen, dan moet het voor de hele stad en anders gewoon helemaal niet”, vindt de Helderse Ondernemersvereniging. Die is vooral bang dat bezoekers uitwijken naar andere delen van de stad of zelfs naar buiten de stad.

De gemeenteraad buigt zich de komende week over het begrotingsvoorstel van de gemeente.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink