POLIS

Groningen wint prijs voor duurzame mobiliteit

Philip Broeksma (midden) is blij met de prijs Berten Steenwegen

De gemeente Groningen heeft donderdag tijdens de Europese POLIS-Conferentie, de POLIS Award 2023 gewonnen. De gemeente krijgt deze prijs voor haar ‘vooruitstrevende en innovatieve benadering van duurzame mobiliteit’. 

Groningen heeft de prijs onder andere te danken aan haar inzet op het gebied van deelmobiliteit en fietsgebruik en de invoer van een emissievrije binnenstad. Volgens de jury is Groningen een mooi voorbeeld van hoe samenwerking kan leiden tot vooruitgang en kan helpen om hindernissen te overwinnen. “De toenemende druk op de stad wordt niet alleen gezien als een probleem maar ook als een kans om openbaar vervoer, deelmobiliteit en schoner vervoer te bevorderen”, aldus de jury.

De Groningse wethouder Philip Broeksma van duurzame mobiliteit nam de prijs in ontvangst. “Met deze award krijgen we de erkenning en waardering voor het delen van onze kennis en ervaring op het gebied van duurzame stedelijke mobiliteit. Daar ben ik super trots op.”

POLIS is een Europees netwerk waar regio’s en steden werken aan innovatieve mobiliteitsoplossingen. De POLIS-conferentie vond 29 en 30 november plaats in het Belgische Leuven. Tijdens de conferentie krijgen steden en regio’s de kans om hun resultaten op het gebied van vervoer te presenteren aan een publiek van experts en andere belanghebbenden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Laura Houtenbrink