Carpool app leidt bij ziekenhuis niet tot meer carpoolers

Carpool appZiekenhuisgroep Twente stimuleert haar medewerkers om te gaan carpoolen. Dit doet zij o.a. met behulp van de carpool app. In 2013 is de app gelanceerd, maar hij slaat niet aan.

Zo’n driekwart van de ziekenhuismedewerkers is op de hoogte van de carpool app. Direct na lancering in september vorig jaar heeft 6,7% van de medewerkers de app gebruikt. Daarna zakte het gebruik flink af, tot slechts enkele keren per maand. Het aantal aanbiedingen via de app is een handjevol per maand.

De verschillende werktijden en wisselende diensten van het ziekenhuispersoneel lijken de belangrijkste redenen waarom de carpool app en daarmee het carpoolen niet is aangeslagen. ZGT biedt haar medewerkers bovendien gratis parkeerplaatsen. Er is geen sprake van een parkeerprobleem. Dit leidt er toe dat mensen de behoefte van carpoolen niet direct ervaren.

Twente Mobiel wil de carpool app nog wel verder testen. Om een goed oordeel te kunnen vellen, willen men de app nog een keer uitzetten bij twee andere werkgevers, waar medewerkers wél vaste werktijden hebben.

Twente Mobiel heeft samen met Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) de carpool app ontwikkeld. De app was het meest innovatieve idee van een wedstrijd waarin Twente Mobiel op zoek ging naar oplossingen om het autogebruik in de spits te verminderen. Met de carpool app kunnen medewerkers een autorit aanbieden of een rit zoeken en met een collega meerijden.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.