Nieuwe campagne: motorrijden helpt bij terugdringen van files

Motorexamen
Bron: Verkeerspro.nl

Om meer mensen te stimuleren om voor woon-werkverkeer de motor te pakken, trapt RAI Vereniging het tweede jaar van de motorcampagne ‘De slimme rijder is een motorrijder’ af. Motorrijden is niet alleen ‘een fantastische ervaring’, stelt de branchevereniging, het helpt bij het terugdringen van de files.

De campagne richt zich op drie doelgroepen. Ten eerste de ruim half miljoen inactieve of motorrijders. Zij hebben wel een motorrijbewijs, maar hebben het afgelopen jaar niet meer gereden. Ten tweede de een miljoen potentiële motorrijders. Zij hebben geen motorrijbewijs, maar hebben wel interesse om motor te rijden. En ten derde de ruim 600 duizend actieve motorrijders. Zij rijden vooral recreatief.

Zouden deze groepen vaker de motor naar het werk pakken, dan levert dat een positieve bijdrage aan de reductie van files, stelt de RAI. De branchevereniging wijst op verschillende onderzoek die dat onderstrepen. Uit eerder onderzoek van Transport en Mobility Leuven zou blijken dat als 1 op 10 automobilisten overstapt op de motor, het aantal files met 40 procent afneemt. Een Belgische enquête onder motorrijders zou deze uitkomst bevestigen en concludeert dat de gemiddelde tijdwinst ten opzichte van een auto circa 20 procent is.

Succesvol

Afgelopen jaar startte de RAI Vereniging de motorcampagne. Dit jaar dus volgt ‘deel twee’. De campagne van 2018 is ‘succesvol’ geweest, benadrukt de branchevereniging in een verklaring. “In totaal hebben wij meer dan 653.000 personen bereikt met de voordelen van motorrijden.” Een groot deel van de campagne-activiteiten die afgelopen jaar zijn opgestart, gaan ook dit jaar verder. Belangrijke aanvulling is dat de campagne-uitingen zich naast efficiëntie en rijplezier, ook richten op verkeersveiligheid.

De campagne wordt online gevoerd en richt zich per doelgroep op de beleving en de efficiency-voordelen van de motor. Daarnaast worden ook veiligheidstips gegeven. De spil blijft de website www.deslimmemotorrijder.nl.

Lees ook:

https://www.rijschoolpro.nl/motornieuws/2019/06/26/motorrijles-geven-is-passie-overbrengen/

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.