TrafficQuest stopt ermee

TrafficQuest houdt per 31 december op te bestaan. Het samenwerkingsverband tussen Rijkswaterstaat WVL, TNO en de TU Delft op het gebied van verkeersmanagement en verkeersinformatie werd opgericht in 2009.

Behalve het verspreiden van kennis, was de ambitite van het platform ook te functioneren als een platform van experts op het gebied van verkeersmanagement en verkeersinformatie (VMI).

Bij het platform waren onder meer betrokken de hoogleraren Bart van Arem, Erik de Romph en Serge Hoogendoorn.

Al reden wordt opgegeven dat het vakgebied sinds 2009 drastisch veranderd. Inhoudelijk is er veel meer aandacht gekomen voor zaken als coöperatieve ITS (C-ITS) en automatisch rijden, waar momenteel volop ontwikkelingen in zijn. ‘Daarbij is de aandacht voor samenwerking toegenomen, niet alleen tussen overheden en wegbeheerders, maar nadrukkelijk ook met de markt, die steeds meer bij allerlei ontwikkelingen betrokken wordt. Programma’s als Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en organisaties als Connecting Mobility en DITCM hebben daarbij een grote rol gespeeld.’

Alle veranderingen hebben bij TrafficQuest de vraag opgeroepen wat het samenwerkingsverband nog kan betekenen voor VMI in Nederland. Dat leidde tot de conclusie dat het beter is te stoppen met de samenwerking binnen TrafficQuest.

‘Dat betekent dat de activiteiten die we als TrafficQuest uitvoerden vanaf begin 2017 op andere manieren uitgevoerd worden’, aldus de organisatie, die nog wel een paar zaken afrond. Het bekende boekje ‘Verkeer in Nederland’ zal in 2017 nog een keer uitgebracht worden en de website met TrafficQuest publicaties blijft voorlopig in de lucht.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.