Amsterdam biedt meer real-time open data

tram
foto: archief Verkeersnet.nl

tramDe catalogus met open data bestanden die Amsterdam aanbiedt onder de kop Verkeer en infrastructuur telt inmiddels 29 bestanden. Nu is ook realtime verkeersdata beschikbaar.

Tot nu bood Amsterdam vooral statische bestanden aan, zoals de locaties van parkeergarages, straatparkeerplaatsen, P+R-voorzieningen, fietsenstallingen, en strooiroutes.

Inmiddels is ook realtime verkeersdata binnen te halen via een API. Het gaat om het Hoofdnet Auto waarvan per traject de huidige reistijd (voor auto’s) wordt weergegeven. Dit wordt iedere 5 minuten ververst.

De Openbaar Vervoer API biedt al real-time informatie over haltes, vertrektijden en vertragingen, via de API van OpenOV.

Verder heeft de gemeente een Parkeer API laten realiseren om open parkeerdata zo toegankelijk en eenvoudig mogelijk aan te bieden. Met de Parkeer API kan aan de hand van locatie, tijdstip en duur de beste selectie van parkeermogelijkheden (op straat, in parkeergarages en op P+Rs) en bijbehorende parkeerkans, kosten en reistijden opgevraagd worden.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.