Met DeroZap fietsen belonen

derozap

DeroZap is een elektronisch  systeem om de fietser te registreren en belonen. De gegevens van de fietser worden geregistreerd door middel van een RFID chip die wordt aangebracht tussen de spaken van de fiets. De fietsdata worden automatisch opgeslagen op een centrale server.

Met DeroZap is het bijvoorbeeld mogelijk om de afgelegde(woon-werk) kilometers van fietsers vast te leggen en te belonen. DeroZap is een draadloos systeem dat op zonne-energie of op 220V werkt. De gegevens van de fietser worden geregistreerd door middel van een RFID chip. De RIFD chip wordt aangebracht tussen de spaken van de fiets en de RIFD ontvangers (ZAP-zones) worden op meerdere strategische plekken geplaatst. De fiets data worden automatisch opgeslagen op een centrale server en zijn online beschikbaar voor de fietser. Online kan de fietser zien hoe vaak hij gefietst heeft, hoeveel kilometers hij heeft afgelegd, hoeveel CO2 hij bespaard heeft en hoeveel calorieën er zijn verbrand. Door het in het vooruitzicht stellen van een bonus, in welke vorm dan ook, zal het fietsgebruik gestimuleerd worden. De ZAP software biedt de mogelijkheid om de fietsende klant of medewerker een directe korting op zijn aankopen te geven.

Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede is onlangs begonnen met het gebruik van DeroZap. 1400 medewerkers van MST hebben een RFID Chip in het voorwiel en worden gemeten wanneer zij met de fiets naar het MST komen. Er is een speciale website waar fietsers hun fietskalender bekijken en de gefietste kilometers inwisselen voor fietsgerelateerde producten in de webshop.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.