Haal- en brenggedrag van kinderen naar school gestructureerd in beeld gebracht

 [gesponsorde bijdrage]

Wie kent niet de chaotische situaties bij scholen die ontstaan doordat veel ouders hun kinderen met de auto naar school brengen? Het heeft menig schoolbestuur en wethouder al de nodige hoofdbrekens gekost. VIA heeft binnen het programma Opwegnaarschool.nl met steun van SenterNovem nu de zogenoemde mobiliteitsmodule ontwikkeld. Met deze applicatie wordt aan de hand van doordachte vragenlijsten in beeld gebracht waarom ouders hun kinderen met de auto naar school brengen. De resultaten worden gebruikt als input voor een schoolvervoerplan, dat er op is gericht de situatie bij de scholen te verbeteren.
De maatregelen bestaan uit afspraken tussen gemeente, school en ouders, waarbij inhoudelijk wordt geput uit de Toolkit Permanente VerkeersEducatie van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KPVV).
Opwegnaarschool.nl is een webbased programma gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid en het milieu op schoolroutes en in de schoolomgeving dat als applicatie binnen het verkeerskundig platform ViaStat beschikbaar is. Meer informatie bij VIA, telefoon:073-6579115 of info@via.nl

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.