Carte blanche

Gronings college: ‘Uitvoerders leerlingenvervoer krijgen ontheffing’

Publiek Vervoer Groningen-Drenthe
Connexxion is een van de uitvoerders van het leerlingenvervoer in Groningen. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Venema Media

Het Groningse leerlingenvervoer hoeft zich geen zorgen meer te maken: alle uitvoerders krijgen van de gemeente een vergunning. Dat maakte wethouder Carine Bloemhoff (Onderwijs) woensdag bekend tijdens het politieke vragenuur. Met een vergunning op zak mogen leerlingenvervoerders over de busstrook rijden, waardoor ze zo min mogelijk hinder ondervinden van alle wegafsluitingen die zullen ontstaan door de Operatie Ringweg Zuid. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.