Autodeelplatform

Van predikant naar taxiondernemer; Oliver Yeboah wordt CEO van Blueplates

Oliver Yeboah
Oliver Yeboah wordt de nieuwe CEO van taxideelplatform Blueplates. Foto: Blueplates

Oliver Yeboah wordt CEO van Blueplates, een online platform dat taxichauffeurs zonder eigen wagen koppelt aan auto’s die gedeeld worden. Recentelijk won het bedrijf de Taxi Innovatieprijs voor de duurzame, milieuvriendelijke en toekomstbestendige oplossing om auto’s aan chauffeurs te kunnen koppelen. Eerder was de 43-jarige Yeboah pastoor. Hij maakte in de afgelopen jaren een uitzonderlijke shift in zijn loopbaan. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

5 reacties op “Van predikant naar taxiondernemer; Oliver Yeboah wordt CEO van Blueplates”

Ton van Dalfsen|27.10.22|19:58

@ Peter, Wacht maar, over enkele jaren heb je nog meer andere systemen. Dat heet vooruitgang. Nu al diesel motor op waterstof. En nu al een Franse uitvinding een soort katalysator voor diesel auto’s en komt alleen nog maar lucht uit de uitlaat. Je moet alleen bij tijde de katalysator legen.
Ik laat mij nu niet gek maken om een EV te kopen. De ontwikkeling staat niet stil.

Ton van Dalfsen|27.10.22|19:53

@ Jan, Dominee is een uitstervende baan, net als straks taxichauffeur met over een aantal jaar vliegende taxi’s. Misschien wat voor de dominees later. als de vliegende heilige geest

Tjerk Vinckx|26.10.22|21:26

Tja, doe er een groene strik omheen en je hebt het licht gezien. Ten eerste hoe gaat men het voertuig verzekeren met meerdere chauffeurs, ten tweede je krijgt na diensttijd een uit gewoond hok terug en ten derde het voertuig maakt veel meer kilometers en is dus ook eerdere aan vervanging toe dus is die berekening van de CO2 reductie lariekoek, halleluja jutteperen.

Peter Vriens|24.10.22|21:41

Zolang elektriciteit niet in vol doende mate CO2 vrij opgewekt wordt, wat nog minstens 10 jaar duurt, verplaatsen we CO2 allen maar naar in de buurt van de schoorsteen van elektriciteit centrales die op gas, kolen of hout gestookt worden.
Transport van grondstof, accu’s, elektriciteit, actieradius nadeel komt daar nog overheen zolang dat ook niet schoon geproduceerd kan worden.
Waarom geen eerlijk verhaal?
Willen we schoon of CO2 verplaatsen naar anderen ? Hyprocriet, meer is het niet!

Jan de Waal|24.10.22|14:06

Ik ben dominee geweest en nu taxiondernemer nou dat is een slimme keuze geweest,bij deze wens ik de predikant het allerbeste