Belemmeringen

BurgerBelang Arnhem wil af van lange taxiwachtrij: ‘Onwenselijke situatie’

Taxistandplaats
Taxistandplaats. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Harold Versteeg

Er moet duidelijke regelgeving komen om een aantal belemmeringen binnen de Arnhemse taximarkt weg te nemen. Dat stelt de fractie van lokale partij BurgerBelang Arnhem. Zo loopt de situatie op de taxistandplaats op het Willemsplein momenteel de spuigaten uit. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

1 reactie op “BurgerBelang Arnhem wil af van lange taxiwachtrij: ‘Onwenselijke situatie’”

Stef Bouwhuis|22.02.24|14:17

Als je dit goed wil regelen, moet je individuele insteekhavens maken voor taxi’s, waarna die vakken via een app gereserveerd kunnen worden. Wie geen reservering heeft, mag er niet staan. De reservering moet wel beperkt worden zodat de vakken ‘niet vastgehouden’ kunnen worden door ‘slimmelingen’

Daarnaast moet er een duidelijk verschil zijn tussen reserveringstaxi’s zoals Uber, die best stil kunnen staan op minder zichtbare plekken en de standplaatstaxi’s, die wél belang hebben bij goede plekken