1 januari 2025

Lars Speekenbrink: startdatum zero-emissiezones voor taxi’s onhaalbaar

Uitstootvrije taxi
Als het aan Lars Speekenbrink (Bolt) ligt, moet er door de controversieel verklaring van de wetswijziging 'soepel' worden omgegaan met de startdatum van zero-emissiezones voor taxi's. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Tobias Kleuver

De geplande startdatum voor het invoeren van zero-emissiezones voor taxi’s is onhaalbaar. Dat stelt Lars Speekenbrink, country manager van taxiplatform Bolt. De wetswijziging die gemeenten hiervoor de bevoegdheid geeft is door de Tweede Kamer controversieel verklaard, wat mogelijk vertraging oplevert. Speekenbrink hoopt dan ook dat gemeenten niet krampachtig aan de huidige startdatum blijven vasthouden, maar hier juist ‘soepel’ mee om zullen gaan.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.