Bijenkorffile

Taxichauffeurs hekelen Damknip: ‘Nieuw hoofdstuk in anti-autocampagne’

Bijenkorffile
Verkeersdrukte op de Dam. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Joris van Gennip

De gemeente Amsterdam treft vier structurele maatregelen om de zogeheten Bijenkorffile definitief het hoofd te bieden. Een van de maatregelen is het verhinderen van sluipverkeer. Verkeerswethouder Melanie van der Horst (D66) wil dat doen door een knip in de Damstraat te zetten, waardoor de Dam de facto eenrichtingsverkeer wordt. Taxichauffeurs zijn daar alles behalve blij mee. “We kunnen al raden wat er straks gaat gebeuren.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

1 reactie op “Taxichauffeurs hekelen Damknip: ‘Nieuw hoofdstuk in anti-autocampagne’”

Stef Bouwhuis|05.12.23|12:42

De vraag is of een hele stad beïnvloed moet worden door een garage van de Bijenkorf. Misschien is het handig met gereserveerde plekken te werken, zodat andere voertuigen niet nodeloos staan te wachten op voertuigen, die de garage toch niet in kunnen. De Bijenkorf kan ook een eigen ontvangst aan de rand van de stad creëren en met taxibusjes kunnen laten pendelen naar de winkel. Dat scheelt heel wat auto’s in de binnenstad.