Langs Brabantse snelfietsroute worden nieuwe borden getest

Bron: onsbrabantfietst.nl

Langs de F261, de snelfietsroute die gaat lopen tussen Tilburg via Loon op Zand naar Waalwijk, worden verschillende nieuwe bewegwijzeringsborden getest. Afgelopen woensdag is de aftrap gegeven van de realisatie van de route.

Bureau Mijksenaar, onder meer bekend van de bewegwijzering op vliegvelden, ontwierp de borden. Het kwam met twee concepten, en die worden komende maanden getest.

Het gaat om het concept plus, dat de CROW-richtlijnen vrij nauwgezet volgt en het concept snel, dat de richtlijnen minder nauwgezet volgt, zo meldt Fietsberaad. Het concept is toegesneden op de gebruikerswensen van snelfietsroutes en heeft een eigen vormgeving.

Herkenbaarheid

Bij alle ontwerpen is onder meer rekening gehouden met formaat, plaatsing, tekstgrootte, contrast en leesafstanden. De borden moeten zorgen voor betere herkenbaarheid en informatievoorziening van de snelfietsroute.

De plannen voor de nieuwe bewegwijzering komen voort uit het Europese project CHIPS, dat gericht is op innovaties van snelfietsroutes.

Beide concepten worden in de periode november/december aan gebruikers voorgelegd. Het testen gebeurt virtueel met de VR-fietssimulator CycleSpecs van de NHTV Breda en fysiek op het living lab van de snelfietsroute, iets noordelijk van Tilburg CS.

Overeenkomst

De aanleg van de snelfietsroute moet volgend jaar starten. Woensdag ondertekenden de betrokken bestuurders van de provincie en de gemeenten officieel de bestuursovereenkomst hiervoor.

Noord-Brabant wil de nieuwe bewegwijzering ook toepassen bij de andere snelfietsroutes die de komende jaren aangelegd worden.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.